Gyors sajtos pogácsa
Hozzávalók és elkészítés
1 csomag Sokmagvas paleo bagett lisztkeverék /215 g/ (lisztet hozzá itt találod)
a csomagoláson lévő recept szerint dolgoztam a lisztkeverékkel, vagyis így:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz belőle kis golyókat, tedd tapadásmentes tepsire vagy sütőpapírra, lapítgasd el a kezeddel pogácsa formára, szórd meg őket egyesével sajttal. Süsd 180 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben kb. 35 percet. Legalább langyosra hűlve fogyasztandó. Én 16 db egyforma méretű golyóra osztottam el a tészta mennyiséget, mert nem akartam apró pogácsákat, ezek szépen a duplájukra keltek meg, így nagyjából 5 cm-es lett egy darab.
Az összeshez 5 dkg érlelt Cheddar sajtot használtam fel.
Egy pogácsa rost tartalma 2,3 g, lassú felszívódású szénhidrát tartalma darabonként 5,1 gramm.