Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Keltes élmény receptek

Hájas-medvehagymás pogácsa

2018.07.16 14:22

Ti készítettétek:

Hájas-medvehagymás pogácsa

Laczkó Zsuzsanna remeke: 

Keltes élmény lisztkeverékből készítettem - nem apróztam el - nagy adagban. Az eredmény minden képzeletemet felülmúlta, miután kihűlés után megkóstoltuk. Bár első látványra kissé túlsütöttnek-elrontottnak gondoltam, végül kiderült, hogy ez így ahogy van, nem csak gusztusos, de rendkívül finom is.

Hozzávalók:

  • 300 gramm Paleolit Éléskamra Keltes élmény lisztkeverék,
  • 4 tojás fehérje, (120 gramm)
  • 160 gramm sertés háj,
  • 120 gramm sűrű cukkinipép (kevés vízben főtt cukkini botmixerrel turmixolva),
  • 40 gramm citromlé,
  • 40 gramm medvehagyma aprítva.
  • 20 gramm só.

Elkészítés:

A tojásfehérjét, a cukkinipépet, a citromlét, a sót, az aprított medvehagymát és a meglangyosított sertés hájat botmixerrel kikutyuljuk, majd a kimért lisztkeverékre borítjuk, gyors kézmozdulatokkal összekeverjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.

Hűtőből kivéve szilikon nyújtólapon vékonyan alá-fölé lisztezve elnyújtjuk a tésztát, tetejét berácsozzuk, kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk (távolságot hagyjunk eleget mert a pogácsák megnőnek), tetejüket tojással lekenjük. A leeső gyuradékokat újra gombócozzuk és ugyanúgy csináljuk mint első körben. A leeső gyuradékok kiskígyóvá sodorhatóak és csigává tekerhetőek, mint ahogy a képen is látszik. Hőlégkeverésen 200 Celsius fokon kb. 25-30 perc alatt sütjük meg, majd rácson hűtjük ki. Az egy tasaknyi lisztkeverékből így két gáztepsi adag pogácsa lesz, láthatóan nagyon kiadós.

A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék 

#eleskamra #chdieta  #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #hajasmedvehagymas


Forrás: https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/sos-ragcsak/hajas-medvehagymas-pogacsa-paleolit-eleskamra/