Házi krémes
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 3 M-es tojás (Kb. 165 g)
- 20 ml friss citromlé
- 120 ml víz
- 25 g lágy kókuszzsír
- 40g kristályos édesítő (eritrit, xilit, glicin, stb.)
- 200g Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Elkészítés:
3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeveréket. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen. Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd alul-felül lisztezve 32*24 cm-es lappá nyújtsd ki és hajtogasd, majd ismét nyújtsd ki és ismét hajtogasd.
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd kis 32*24 cm-es lappá, és sütőpapírral bélelt tepsiben süsd, 200°C-ra előmelegített sütőben, kb.: 10-15 percig.
Miután kihűlt a tészta vágd 2 db egyenlő négyzetre. Az egyik felét vágd 6 egyenlő részre.
Hozzávalók a krémhez:
- 1 liter növényi tej
- 10 tojás
- 10 dkg Éléskamra Nagyi palacsintája lisztkeverék (vagy Szórásra, sűrítésre használható lisztkeverék)
- 20 dkg eritrit (aki édesebben szereti, több édesítővel készítse, vagy ízlés szerint)
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- szóráshoz por édesítő
Elkészítés:
A tojásfehérjéhez adj 5 dkg édesítőt, és gőz fölött verd fel fényesre. A gőz fölött felvert hab keményebb marad, jobb lesz a tartása. Ha felverted, hagyd a gőz felett egészen addig, amíg nem kevered a sárga krémhez. A tejet öntsd egy lábasba, melegítsd langyosra, majd add hozzá a vanília kikapart belsejét, az édesítőt, a lisztet, a tojássárgáját és kézi habverővel keverd simára. Folyamatos keverés mellett addig főzd, vigyázva arra, hogy ne forrjon fel, amíg besűrűsödik. Hűtsd langyosra, majd óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot. Még langyosan rétegezd a már kisütött tészta felére. A krémes rétegre helyezd szorosan egymás mellé a négyzet alakúra vágott tészta lapokat, és tedd pár órára hűtőbe. Hintsd meg por édesítővel és vízbe mártott éles késsel szeleteld fel.
(Házi tojásból készült a krém, azért ilyen „fakó”.)
A sütemény krémjébe tettem zselatint is, de anélkül is tökéletesen megáll a krém, így nem szükséges bele. (Első krémesem volt, így tartottam tőle, hogy a krém nem fog megállni.)
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo kakaós csiga, gluténmentes kakaós csiga, IR barát kakaós csiga, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény kakaós csiga
Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!