Sajttal, sonkával töltött hernyókifli
Hozzávalók:
200g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
3 M-es tojás
3g só
25g lágy kókuszzsír
30ml friss citromlé
140ml víz
1 tk foszfátmentes sütőpor
Töltelék:
4 vékony szelet főtt sonka, vagy sült karaj
Grana Padano sajt
Elkészítés: A folyékony hozzávalókat a sóval elkeverjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Lisztezett felületen átgyúrjuk, és 4 részre osztjuk a tésztát. 2mm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap aljára teszünk egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizza vágóval felvagdossuk. A felvagdosott részt is megszórjuk reszelt sajttal és alulról feltekerjük úgy, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön. Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kifliket. Óvatosan kicsit széthúzzuk, hogy egy picit szétnyíljanak a kiflik a vágás mentén. 180°C-on 35 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Nagyon finom puha töltött kifli az eredmény.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #toltotternyokifli