Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Tanácsok termékeinkhez

Hisztamin diéta és az Éléskamra gluténmentes termékek

2022.09.22 18:32
Hisztamin diéta és az Éléskamra gluténmentes termékek

Hisztamin diéta és az Éléskamra lisztek

Előre szeretnénk leszögezni, hogy nem vagyunk orvosok, sem dieteikusok. Ez a cikk azért jött létre, hogy termékeink között segítünk eligazodni azoknak, akik akár a hisztamin intolerancia, akár az alacsony hisztamin tartalmú étrendbe szeretnék beilleszteni az Éléskamra termékeinket.

Hozzátok szólunk tehát, akik szempontot figyelembe véve glutén, tej, szója, kukorica, édesítőszer, és tojásfehérje mentesen táplálkoztok.

 

Sokak számára még ma is elképzelhetetlen, hogy ennyi mindent kiiktatva az étrendjükből boldogan éljenek, egyenek, így ebben szeretnénk támogatást nyújtani mi is.

Hisztamin ide vagy oda, szeretnénk leszögezni, hogy a termékeink egyike sem tartalmaz glutént, tejet, vagy akármilyen tej terméket, szóját, sem kukoricát. Ugyanakkor a tojás fehérje, továbbá az édesítőszer – főként eritrit – már megtalálható az Éléskamra Paleo termékcsoport termékeiben.

Az Éléskamra termékcsalád Vegán vonala ugyan nem tartalmaz tojást, de van olyan termék, amihez javasoljuk az élesztőt elkészítés esetén, amely szintén nem ajánlott hisztamin diéta esetén.

Nézzük tehát, hogy mit tud kínálni az Éléskamra Hisztamin intolerancia esetén.

Puding poraink nem tartalmaznak édesítőt, az édesítést a termék készítésekor tetszőleges, már bevállt édesítővel lehet elvégezni, ugyanakkor a kakaó por hisztamin intolerania esetén nem javasolt, ezért puding poraink közül az Éléskamra Vegán Bourbon Vaniliás krémpudingot hisztamin intolerancia esetén fogyaszthatod.

Összetevők -  Éléskamra vegán bourbon vaníliás krémpuding por: nyílgyökér liszt, zabliszt, bambuszrostliszt, bourbon vanília őrlemény, béta-karotin por

Éléskamra Vegán Házi fehér kenyér gluténmentes lisztkeverék alapreceptje tartalmaz ugyan élesztőt, de ezt a terméket élesztő nélkül is el lehet készíteni. Pontosan mit tartalmaz a Házi fehér kenyér lisztkeverék? Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, teljes kiőrlésű rizsliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (bambuszrost liszt, útifűmaghéjliszt), foszfátmentes sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő), himalaya só

Ebből a termékből nem csak kenyeret, de pizzát is készíthetsz.

Ha tésztára vágysz, akkor had mutassuk be Neked a Nokedli és házi tészta lisztkeveréket, melynek elkészítéséhez szintén csak vízre lesz szükséged. Összetevők: gluténmentes lisztek (kölesliszt, teljes kiőrlésű rizsliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, bambuszrost liszt, himalája só

Palacsinta – keksz hisztamin diéta esetén? Igen jól hallod…

Éléskamra Vegán Palacsinta és keksz gluténmentes lisztkeverék alkalmas arra, hogy hisztamin intoleranciában szenvedőknek megadja ezt az örömet. A termék összetevői: Összetevők: gluténmentes lisztek (teljes kiőrlésű rizsliszt, zabliszt, kölesliszt, cirokliszt), tápióka keményítő, bambuszrost liszt, útifű maghéj liszt

Ráadásul ezt a terméket rántásnak, és habarásnak is használhatod, valamint panírozáshoz első lépésként.

Vegán panír keverékünk pedig szintén szuper választás, ha hisztamin diéta esetén vegán módon szeretnél bepanírozni valamit.

Vegán termékeinkből készült recepteket itt találsz, melyek élesztő nélkül készültek:

https://bit.ly/3xLy1eh

Fontos, hogy ebben a szűrésben még vannak olyan receptek, amik nem feltétlen alkalmazhatóak hisztamin diéta esetén.

Receptes oldalunk elérhető itt: www.eleskamralisztek.hu

Hisztamin diétába illeszthető termékeinket itt találjátok: https://glutenmenteslisztek.hu/eleskamra-vegan-lisztek