Hókifli
Hozzávalók:
- 1 csomag Paleolit Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
- 50 gramm eritrit
- 50 ml víz
- 10 ml citromlé
- 3 evőkanál méz
- 80 gramm kókuszolaj
- 1 db közepes méretű tojás
- pár csepp vanília aroma vagy őrlemény (ízlés szerint)
Az édesítőt feloldjuk a vízben, és a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk, és 20 percre hűtőbe tesszük.
Miután összeállt a massza, újra átgyúrjuk, hogy könnyen formázható legyen, kifliket formázunk belőle és szilikonos sütőlapra tesszük.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt aranyszínűre sütjük 160 fokon. Figyeljünk, mert hamar sülnek, nehogy odaégjen.
Miután kihűlt porxukorba forgatjuk.
Az adott mennyiségből 22 db hókifli készült.
Recept forrása: Vitéz Viktória