Húsvéti töltött kalács
Ti készítettétek
Húsvéti töltött kalács
Enyhén sózott, nyújtható tészta alapliszt felhasználásával
Már tervezgettem ezt a kalácsot megsütni, de tegnap mégis elég nehezen készült el, eltörtem közben pár dolgot, mindig elfogyott valami amiért le kellett futnom a a boltba és még a fényképezőm sem működött.
Szerencsére estére megoldódott a helyzet, így legalább lámpánál le tudtam fényképezni, hogy végre ehessünk belőle.
Kalácsnak indult, de hívjuk inkább húsvéti töltött lepény kalácsnak! :D Ti ne sodorjátok majd olyan vékonyra, mint én, de persze így is finom.
Hozzávalók:
-1 csomag enyhén sózott nyújtható tészta lisztkeverék
-2 tojás
-60 ml kókusztej
-7 dkg kacsazsír
-20 ml citromlé
+
-3 db főtt tojás
-12 dkg főtt sonka
-3 k tormakrém
-1 tojás sárgája a kenéséhez
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, majd öntsük hozzá a lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze.
Hagyjuk pihenni 15 percig.
Két sütőpapír között nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, lehetőleg téglalap alakúra.
A tészta közepén levő sávot kenjük meg a tormával, majd rétegezzük rá a felszeletelt sonkát és tojásokat.
Ezután a két oldalon megmaradt tésztát kb 2 centinként vagdossuk meg egy pizzavágóval, ezeket fogjuk majd egymásra hajtogatni.
Hajtsuk vissza a tészta végét, majd a csíkokat hajtogassuk egymásra, egyet jobbról egyet balról amíg végig nem érünk a kalácson.
Kenjük meg a tojássárgájával, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük készre.
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #husvetitoltottkalacs #husvetpaleo #gm #lm #laktozmentes #glutenmentes
Forrás:
http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2016/03/husveti-toltott-kalacs.html