Puha keltes kiflik
Hozzávalók 8 kiflihez:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
35ml friss citromlé
220ml víz
4 M-es tojás
5g só
35g lágy kókuszzsír
3g foszfátmentes sütőpor
Elkészítés: a tojást a vízzel, sóval, kókuszzsírral és citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Alaposan keverd össze. Ha dagasztószárral kevered 2 percig, még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát, majd nyújtsd ki 46cm átmérőjű kör lappá. Vád 8 egyenlő részre. A szélesebb feléről tekerd fel a tésztát, formázz kifliket és tedd zsírpapírral bélelt tepsibe. Kend le kókuszolajjal. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 40 percig. Rácson hagyd teljesen kihűlni. Hatalmas, pihe-puha, dundi, mellékízmentes, kelt kiflik. 1db 91g.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #puhakeltes