Keményítő mentes húsos gombóc
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Nagyon finom, ízletes, szénhidrát csökkentett, ebéd ötlet.
Hozzávalók 10 közepes gombóchoz:
- 100 g Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 g szódabikarbóna
- 20 ml friss citromlé
- 30 ml olvadt zsiradék
- 130 ml víz
- 5 g só
Elkészítés:
10 közepes gombóchoz a tészta elkészítése: 100 g Keményítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverékhez adj 3 g szódabikarbónát, erre önts 20 ml friss citromlevet, hogy kipezsegjen, 30 ml olvadt zsiradékot, 130 ml vizet és 5 g sót. A hozzávalókat keverd el, pihentesd 15 percig. Szilikonos nyújtólapon, a lisztből alá-fölé szórva kicsit gyúrd át és nyújtsd ki 3 mm vastagra.
Vágd 10 egyenlő négyzetre és töltsd meg ízlés szerint (előre elkészített), húsos raguval.
Nekem most pörkölt alapon készült darált húsos-gombás-petrezselymes raguval készült.)
Készíts gombócokat, majd forrásban lévő vízbe téve, miután feljönnek a gombócok a víz felszínére, már kész is vannak.
Nem szabad túl főzni, mert hamar szétfőnek.
A szaftot, kevés növényi tejszínnel elkeverve, meglocsolhatod a gombócokat.
Akár, maradék pörkölt felhasználásához is tökéletes
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra kemlényítő mentes univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleoKeményítő mentes húsos gombóc, gluténmentes Keményítő mentes húsos gombóc, IR barát Keményítő mentes húsos gombóc, CH diéta, cukormentes, Keményítő mentes húsos gombóc
Nézd meg, hogyan készül a EXTRA SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT PISKÓTA