Királyfánk
Hozzávalók a tésztához:
1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
4 db szobahőmérsékletű M-es tojás
2 db tojás sárgája
85 g lágy kókuszzsír
50 g darált dió
50 g eritrit
50 ml víz
20 ml citromlé
Dióhabhoz:
4 tojásfehérje
200g darált dió
30g negyedannyi édesítő
Ragasztáshoz:
cukormentes baracklekvár
Szóráshoz:
por negyedannyi édesítő
Tészta elkészítése: a folyékony hozzávalókat keverd össze az eritrittel, majd keverd hozzá a diót és a lisztet is. Hűvös helyen pihentesd 20 percig. Ezután lisztezett felületen gyúrd át és 0,5 cm vastagra nyújtsd ki.4,5 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe.
Dióhab elkészítése: A tojásfehérjéket az édesítővel verd kemény habbá és óvatosan keverd hozzá a darált diót. Habzsákba téve, vagy kanállal elosztva, tedd a tésztakorongok tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Majd rácson hagyd kihűlni.
Baracklekvárral, kettesével ragaszd össze a korongokat, majd szórd meg ízlés szerint por negyedannyi édesítővel.
Ebből a mennyiségből összesen 38 db összeragasztott fánk készült. Önmagában is, összeragasztás nélkül is, nagyon finom dióhabos puha keksz.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna