Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Nyújtható tészta édes receptek

Királyfánk

2018.03.02 19:10

Hozzávalók a tésztához:


1 csomag Éléskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt
4 db szobahőmérsékletű M-es tojás
2 db tojás sárgája
85 g lágy kókuszzsír
50 g darált dió
50 g eritrit
50 ml víz
20 ml citromlé

Dióhabhoz:

4 tojásfehérje
200g darált dió
30g negyedannyi édesítő

Ragasztáshoz:

cukormentes baracklekvár

Szóráshoz:

por negyedannyi édesítő

Tészta elkészítése: a folyékony hozzávalókat keverd össze az eritrittel, majd keverd hozzá a diót és a lisztet is. Hűvös helyen pihentesd 20 percig. Ezután lisztezett felületen gyúrd át és 0,5 cm vastagra nyújtsd ki.4,5 cm átmérőjű szaggatóval szaggasd ki a tésztát, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. 
Dióhab elkészítése: A tojásfehérjéket az édesítővel verd kemény habbá és óvatosan keverd hozzá a darált diót. Habzsákba téve, vagy kanállal elosztva, tedd a tésztakorongok tetejére. 180°C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Majd rácson hagyd kihűlni. 
Baracklekvárral, kettesével ragaszd össze a korongokat, majd szórd meg ízlés szerint por negyedannyi édesítővel. 
Ebből a mennyiségből összesen 38 db összeragasztott fánk készült. Önmagában is, összeragasztás nélkül is, nagyon finom dióhabos puha keksz.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna