Kókuszkocka
Elkészítés:
Az omlós piskóta keverékhez 6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 70 g eritrittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd a lisztkeverékkel keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze.
25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre. (a képen 24*24 cm-es négyzet alakú tortaformában sütöttem meg két adagot, ahol a forma alját sütőpapírral kibéleltem, hogy ne ragadjon oda).
Máz:
olvassz fel vízgőz felett 15 dkg min. 75%-os paleo étcsokoládét, melyhez keverj hozzá 5 dkg kókuszolajat. Miután a piskótatészta kihűlt vágd fel kockákra és az olvasztott csoki-kókuszolaj kombóban mártsd bele minden oldalát, majd kókuszreszelékben hempergesd meg.
Recept forrása: Nagy Szilvi