Nyújtható tészta édes receptek
Kolbászkrémes falatok (paleo)
Ti készítettétek:
Kolbászkrémes falatok (paleo)
Szabó Anita receptje:
A szilveszteri időszakban készült még és nálam ez a krém lett a befutó a többi partyfalatkát megelőzve. :) Ha valaki szerette a vajaskenyeres kolbászos katonát (nagyapám de sokszor etett meg vele) annak ez biztosan nagyon fog ízleni.
Hozzávalók:
a krémhez:
20 dkg Totu krém extra
10 dkg folyékony kókuszolaj
10 dkg még puha füstölt kolbász
a bagetthez:
210 ml víz
20 ml citromlé
továbbá:
teáskanálnyi szezámmag
petrezselyemzöld
A bagett hozzávalóit összekeverjük. 10 percig pihentetjük. Két 20-25 centis bagettet formázunk belőle. Bagett sütőbe tesszük. Megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra mérsékelve további 30 perc alatt lészre sütjük. Amíg a kenyér sül elkészítjük a krémet, amihez a totu krém extrát habverővel összekeverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajat kisebb adagokban csorgatjuk a krémhez, elkeverjük, majd amikor a krém "felvette" az olajat akkor adjuk hozzá a következő adagot. Majonéz jellegű krémet kapunk, (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtőbe kerül, a kókuszolaj miatt vaj jellegűre dermed). Hozzáadjuk a ledarált kolbászt. A megsült kihűlt bagetteket felkarikázzuk és megkenjük a kolbászkrémmel. Petrezselyem zölddel díszítjük.
Forrás: