Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Nyújtható tészta édes receptek

Kolbászkrémes falatok (paleo)

2018.08.18 11:01

Ti készítettétek:

Kolbászkrémes falatok (paleo)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/kolbaszkremes180818.JPG

Szabó Anita receptje:

A szilveszteri időszakban készült még és nálam ez a krém lett a befutó a többi partyfalatkát megelőzve. :) Ha valaki szerette a vajaskenyeres kolbászos katonát (nagyapám de sokszor etett meg vele) annak ez biztosan nagyon fog ízleni.

 
Hozzávalók:
a krémhez:
10 dkg folyékony kókuszolaj
10 dkg még puha füstölt kolbász
a bagetthez: 
továbbá:
teáskanálnyi szezámmag
petrezselyemzöld
A bagett hozzávalóit összekeverjük. 10 percig pihentetjük. Két  20-25 centis bagettet formázunk belőle. Bagett sütőbe tesszük. Megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 20 percig sütjük, majd a hőfokot 175 fokra mérsékelve további 30 perc alatt lészre sütjük. Amíg a kenyér sül elkészítjük a krémet, amihez a totu krém extrát habverővel összekeverjük a kókuszolajjal. A kókuszolajat kisebb  adagokban csorgatjuk a krémhez, elkeverjük, majd amikor a krém "felvette" az olajat akkor adjuk hozzá a következő adagot. Majonéz jellegű krémet kapunk, (amit édesítővel, mustárral, sóval, borssal citromlével ízesítve akár használhatunk annak is, de ha hűtőbe kerül, a kókuszolaj miatt vaj jellegűre dermed). Hozzáadjuk a ledarált kolbászt. A megsült kihűlt bagetteket felkarikázzuk és megkenjük a kolbászkrémmel. Petrezselyem zölddel díszítjük.
Forrás: