20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Keltes élmény receptek

Kürtöskalács (paleo)

2018.06.01 17:37

Ti készítettétek:

Kürtös Kalács

Keltes élmény lisztkeverék

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/kurtos.jpg

 

Éléskamra Keltes élmény lisztkeverékből készült, kívül ropogós, mégis puha, illatos, paleo kürtöskalács. 1 Csomag lisztkeverékből 5 db nagy kalács készíthető.
Vegyél 5 doboz sört, itasd meg a vendégekkel, vagy készíts belőle darázscsapdát.  
Mosd el a dobozokat és már kész is van a kürtös kalácsforma. 

Hozzávalók:

  • 1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
  • 4 M-es tojás
  • 50 g eritrit, vagy annak megfelelő édesítő
  • 35 g lágy kókuszzsír
  • 30 ml friss citromlé
  • 200 ml víz (vagy szénsavas ásványvíz, még levegősebb lesz a tészta)
  • 7 g foszfátmentes sütőpor
  • 5 db tiszta sörös doboz
  • Kókuszolaj a kenéshez

Ízlés szerint a szóráshoz fahéjas édesítő, vaníliás édesítő, darált dió, kókuszreszelék.


Elkészítés: a tojást az eritrittel, citromlével, vízzel, kókuszzsírral keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Érdemes dagasztó szárral ’keverni’ 2 percig, úgy még levegősebb a tészta. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. 
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A dobozokat csomagold be sütőpapírral és vékonyan kend le kókuszolajjal. (Ha ki van főzve a doboz, akkor esetleg kívülről lekenve olajjal, akár simán a dobozra is lehetne tekerni. Nem tudom, hogy a dobozból így oldódik-e ki bármi…)
Lisztezett felületen jól gyúrd át a tésztát. Oszd két felé (így könnyebb kinyújtani), és egyenként nyújtsd ki kb. 1-1,5 cm vastag, hosszú téglalappá. Késsel vágd fel a tésztát 2 cm széles csíkokra.
Úgy tudod a legkönnyebben rátekerni a dobozra, ha a dobozt ráfekteted, és alulról elkezded spirál alakban feltekerni, nagyon picit rányomva. A szélek passzoljanak és akkor szép lesz. Ha elfogy a csík, akkor a következőt, picit hozzányomva az előző végéhez, lehet folytatni.
Tepsibe állítva, 180°C-on 20-25 percig süsd. Hagyd egy kicsit hűlni a dobozon, majd kókuszolajjal vékonyan lekenve, vagy lefújva, a kívánt ízesítőbe forgasd bele, vagy szórd rá. Óvatosan vedd le a dobozról és már lehet is falatozni. 
Biztos nagy sikere lesz, ha elkészíted!