Lángos lisztkeverék alaprecept szerint készült finomságok
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 M-es tojás (kg. 165g)
- 150 ml hideg víz
Elkészítés:
3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml hideg vízzel, add hozzá a 200 g lángos lisztet és alaposan keverd el.
Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen, ezt követően pici paleos liszttel gyúrd át, majd oszd 10 egyenlő kis gombócra és zsírozott kézzel lapítsd ki kicsit, így húzd lángos formára mindet (kb. 12 cm-esre).
Vagy készítheted olajozott lapon, kézzel vagy sodrófával elnyújtva is. Széleit igazítsd kicsit vastagabbra.
A közepesen felhevített, kb. 2 cm magas kókuszzsírba téve oldalanként 2-3 perc alatt süsd szép pirosra. Langyosan a kívánt feltéttel fogyasztható.
Letakarva hűtőben tárolva napokig eltartható.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo lángos, gluténmentes lángos, IR barát lángos, CH diéta, cukormentes, laktózmentes
1. Paleon lángos. Szabó Anita remeke:
2. Derecskeiné Horváth Zsuzsanna remeke: Magyaros lángos
3. Töltött lángosok
Derecskeiné Horváth Zsuzsa finomsága:
1 csomag Éléskamra lángos és zsebes pita szénhidrát csökkentett lisztkeverék a zacskón lévő recept szerint bekevertem, pihentettem, majd 10 egyenlő részre osztottam.
Kókuszolajos felületen, egyenként kör alakúra nyújtottam.
Egyenként megtöltöttem az egyik felét 1 teáskanál fokhagymával elkevert totu krém extrával, pici apróra vágott (házi) csirkemell sonkával és pici 1 éven túl érlelt cheddar sajjtal (elhagyható). Ráhajtottam a másik felét, majd villával összenyomkodtam a szélét és kókuszolajban kisütöttem.
Természetesen ízlés szerint tölthető. Nagyon finom!
4. Lángos én kicsi paleo konyhám remeke:
Forrás: http://enkicsipaleokonyham.blogspot.com/2017/01/langos.html
5. Solti Mariann töltött lángosai:
Az alaprecept szerint készült lángostésztát pihentetés után 8 lehetőleg egyenlő részre osztjuk, majd kinyújtás után tetszőleges töltelékkel megtöltjük, ezt követően összehajtjuk, a széleit villával összenyomkodjuk, a tetejüket tojással lekenve 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Solti Mariann tölteléke főtt sonka, gomba ,kápia paprika ,sajt volt.
6. Derecskeiné Horváth Zsuzsa lángosa:
Aki próbálta tudja. Aki pedig nem, az próbálja ki, hogy megtudja mennyire finom!
A lángost a zacskón lévő recept szerint készítettem.
Ízlés szerinti feltéttel!