Lekváros mézes puszedli csokival
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
2 db szobahőmérsékletű M-es tojás
1 tojássárgája
130 ml langyos víz
30 g méz
60 g eritrit
60 g lágy kókuszzsír
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
szatmári szilvalekvár
paleo csokoládé
Elkészítés: a liszt kivételével a hozzávalókat keverd el, majd keverd hozzá a lisztet is és pihentesd a tésztát hideg helyen 30 percig. Formázz kis gombócokat, melynek közepébe tegyél egy kávéskanálnyi szilvalekvárt. A tészta teljesen fedje a lekvárt. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben süsd kb. 15-17 percig. Rácson hagyd kihűlni teljesen. Amíg hűl, vízgőz felett olvaszd fel a csokoládét és ebbe forgasd bele a puszedliket és a rácson hagyd megszilárdulni. Nagyon finom, puha, fűszeres, lekváros, csokis nyalánkság!
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna