Mediterrán keltes lepénykenyér villámgyorsan
Nálam általában akkor készül lepénykenyér, amikor nagyon kell valami kenyérféle, villámgyorsan. Egyébként bármelyik kenyérliszt keverékünk működik lepényként is sütve. Nagyjából 20-25 percre rövidül így a sütési idő.
Nálam most ez a No.1. étel.
Mennyei finom napérlelte paradicsom a kertből, csak só, frissen őrölt bors, balzsam ecet és olívaolaj van rajta.
Mellé Mediterrán lepénykenyeret sütöttem reggel 20 perc alatt. Az olíva olajat felitatni vele mennyei finom.
A Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverékből készítettem ezt is. A csomagoláson lévő receptet használtam, az eritrit helyett 5 g só került bele, semmi egyéb nem változott. ***
A pihentetési időt itt nem vártam meg a formázáshoz, csak 5 percet, míg összeállt a tészta, ekkor olívaolajos kézzel nyomkodtam a tepsibe, és addig pihent a tészta, míg a sütő fel nem melegedett. (Csupa időspórolás az egész recept.) 200 fokon 20 percet sült. Tetejére oregano, bazsalikom, kakukkfű és némi fokhagyma kenés került.
Mennyei illat lengte be a házat.
*** Alaprecept: 3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot.