Libanyak (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Tojásmentes recept!
Nagyon finom, pihe-puha, igazi keltes élmény.
Vendégvárónak, vagy útravalónak, de akár kenyér/kifli helyett is tökéletes.
Hozzávalók:
- 230 ml víz
- 20 ml friss citromlé
- 40 g lágy kókuszzsír
- 6 g só
- 3 g foszfátmentes sütőpor
- 200g Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Keverj el 230 ml vizet, 20 ml friss citromlével, 40 g lágy kókuszzsírral, 6 g sóval, 3 g foszfátmentes sütőporral, és 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverékkel.
Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen.
Enyhén lisztezett felületen alaposan gyúrd át a tésztát és oszd 10 egyenlő részre.
Gyúrd át egyenként, és sodorj belőlük 30 cm hosszú rudakat, majd formázd hullámosra.
Vékonyan kend le kókuszolajjal.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben, süsd 25 percig.
Rácson hagyd kihűlni.
Tojás nélkül is tökéletesen működik a lisztkeverék.
Ízlés szerint sajttal, vagy magokkal is megszórhatod.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo libanyak, gluténmentes, IR barát, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, keltes élmény
Nézd meg, hogyan készül a KAKAÓS-MEGGYES GALUSKA!