Magos és sajtos perec
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszzsír
csipet só
Továbbá:
1 tojás
szezámmag
reszelt Grana Padano sajt
Elkészítés: vizet, citromlét a tojással, sóval és a kókuszzsírral keverd össze, majd elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 20 percig. Lisztezett felületen gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki kb.: 0,5-1 cm vastagra. Késsel rácsozd be e tészta tetejét, majd kend le felvert tojással és szórd meg ízlés szerint magokkal vagy sajttal. Lisztezett perecszaggatóval szaggasd ki és zsírpapírral bélelt tepsiben 180°c-ra előmelegített sütőben süsd kb. 20 percig. A lyukakból kieső kis tésztadarabokat is megszoktam sütni, kicsit macerás, de mindig az fogy el először. Jó kis ropogós perecet kapunk. Fém sütis dobozban pár napig biztosan eláll (ha eldugjuk).
Recept forrása: Derecskeiné Hortváth Zsuzsanna
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chcsokkentett #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #magosperec