Mákos kalács
a valaki felfalta már az összes bejglit, mentésnek egy verzió.
Mákos kalács
Hozzávalók:
200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
3 M-es tojás
20ml friss citromlé
120ml víz
25 g lágy kókuszzsír
40 g kristályos eritrit
Töltelék:
20 dkg darált mák
15 dkg eritrit
1/2 citrom r. héja
10 dkg mazsola (aki fogyaszt)
2 db alma héjastól lereszelve
1/2 narancs leve
Elkészítés: a tészta folyékony hozzávalóit keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is és pihentesd a tésztát hideg helyen 30 percig. Közben a töltelék hozzávalóit keverd össze. Lisztezett deszkán gyúrd át a tésztát és nyújtsd ki téglalapalakúra, kb.: 0,5-1cm vastagra. Egyenletesen terítsd el rajta a tölteléket, és óvatosan tekerd fel, majd kend le egy tojással. Sütőpapíros tepsiben, 180°c-os előmelegített sütőben süsd kb. 40-45 percig (amíg szép színe lesz). Rácson hagyd teljesen kihűlni..
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #makoskalacs