20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Vékonytésztás olasz pizza receptek

Margarita pizza (paleo)

2018.08.18 11:40

Ti készítettétek:

Margarita pizza (paleo)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/pizzamargaritha180818.JPG

Szabó Anita receptje:

Hozzávalók:
 

 

a tésztához: 
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez: 
teáskanálnyi zsír
a súgóhoz:
2 evőkanál zsír (mindegy milyen)
1/2 fej vöröshagyma
10 dkg natúr paradicsomlé
fél teáskanál finomra vágott friss bazsalikom
fél teáskanál finomra vágott friss kakukkfű
fél teáskanál finomra vágott friss oregano
fél teáskanál finomra vágott friss rozmaring
1 gerezd összezúzott fokhagyma
1 teákanál eritrit
törött bors
továbbá:
2 paradicsom 
30 dkg paleo mozzarella (recept itt)
friss bazsalikom levelek
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a súgót, amihez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Ízesítjük bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, roznmaringgal, fokhagymával, törött borssal és sóval. Addig főzzük, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A tésztát én nem nyújtottam, hanem  zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a súgót. Elrendezzük rajta a szeletekre vágott paleo mozzarellát és paradicsomot, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk.
Forrás: