Vékonytésztás olasz pizza receptek
Margarita pizza (paleo)
Ti készítettétek:
Margarita pizza (paleo)
Szabó Anita receptje:
Hozzávalók:
a tésztához:
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez:
teáskanálnyi zsír
a súgóhoz:
2 evőkanál zsír (mindegy milyen)
1/2 fej vöröshagyma
10 dkg natúr paradicsomlé
fél teáskanál finomra vágott friss bazsalikom
fél teáskanál finomra vágott friss kakukkfű
fél teáskanál finomra vágott friss oregano
fél teáskanál finomra vágott friss rozmaring
1 gerezd összezúzott fokhagyma
1 teákanál eritrit
törött bors
só
továbbá:
2 paradicsom
30 dkg paleo mozzarella (recept itt)
friss bazsalikom levelek
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a súgót, amihez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Ízesítjük bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, roznmaringgal, fokhagymával, törött borssal és sóval. Addig főzzük, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a súgót. Elrendezzük rajta a szeletekre vágott paleo mozzarellát és paradicsomot, végül 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Tálaláskor friss bazsalikommal megszórjuk.
Forrás: