Matcha teás-kivis zöld torta
Piskóta:
6 db M-es tojást (kb. 320 g) válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, a sárgáját 60-70g eritrittel robotgéppel keverd fehéredésig. A sárgája habhoz adj 6 evőkanál hideg vizet, 2 evőkanál olvadt kókuszzsírt, majd az Éléskamra Omlós Piskóta lisztkeverékkel + 1,5 teáskanál matcha teával keverd simára. A tojásfehérje habot fokozatosan adagold hozzá, óvatos, nagy mozdulatokkal, hogy ne törjön össze. 24 cm-es szilikon torta formában vagy 25*20-as tepsiben 180 fokon, 35 perc alatt (tűpróba) süsd készre.
Krém:
2 csomag ANYAsüti Bourbon vaníliás krémpuding por + 8 db kivi összeturmixolva + 3 dl kókusztej + zselatin
A 2 tasak tartalmát keverjük el 100 g eritrittel. A 8 db kivit turmixoljuk össze (kb. 3 dl lesz), és öntsünk hozzá 3 dl kókusztejet. Mindösszesen 6 dl kókusztejes-kivit kell hogy kapjunk. 2 dl-t öntsük hozzá a szilárd alapanyagokhoz, és kevergessük. Miután csomómentes, adjunk még hozzá 4 dl kókusztejes-kivit és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett főzzük finom krémesre. A végén adjunk hozzá egy teáskanál zselatint 3 cl forró vízben feloldva. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd a piskótát 3 felé vágjuk, és megtöltjük a kivis krémmel
Recept forrása: Vitéz Viktória