Keltes élmény receptek
Medvehagymás bagett
Ti készítettétek:
Medvehagymás bagett
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna remeke
Medvehagymás bagett Keltes élmény lisztkeverékből
Hozzávalók:
200 g Keltes élmény lisztkeverék
http:// www.paleonagykereskedes.hu/ spd/599887064020/ Eleskamra-Keltes-elmeny-uni verzalis-lisztkeverek-n
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
130 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
5 g só
1 marék apróra vágott medvehagyma
3 g foszfátmentes sütőpor
liszt a gyúráshoz, formázáshoz
kókuszolaj a kenéshez
Elkészítés: a lágy kókuszzsírt a sóval, tojásokkal, vízzel, citromlével, medvehagymával keverd össze, majd jó alaposan keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Lehetőség szerint dagasztószárral keverd 2 percig, így még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd hűtőben fél órát.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Oszd 2 egyenlő (ha kisebb bagetteket szeretnél, akkor 3) részre.
Lisztezett felületen gyúrd át, formázd meg és tedd bagett sütő formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Pár helyen vagdosd be a tetejüket, kend le kókuszolajjal és süsd 180°C-on 35-40 percig. Rácson hagyd kihűlni.
Sütés közben már az illata is fantasztikus. Ízletes pihe-puha, dundi bagettek.
Nem nedves a belseje, nem kell keleszteni, cukor, tej és glutén mentes paleo péksütemény.
Hozzávalók:
200 g Keltes élmény lisztkeverék
http://
3 M-es tojás
20 ml friss citromlé
130 ml víz
25 g lágy kókuszzsír
5 g só
1 marék apróra vágott medvehagyma
3 g foszfátmentes sütőpor
liszt a gyúráshoz, formázáshoz
kókuszolaj a kenéshez
Elkészítés: a lágy kókuszzsírt a sóval, tojásokkal, vízzel, citromlével, medvehagymával keverd össze, majd jó alaposan keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet is. Lehetőség szerint dagasztószárral keverd 2 percig, így még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd hűtőben fél órát.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Oszd 2 egyenlő (ha kisebb bagetteket szeretnél, akkor 3) részre.
Lisztezett felületen gyúrd át, formázd meg és tedd bagett sütő formába, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe. Pár helyen vagdosd be a tetejüket, kend le kókuszolajjal és süsd 180°C-on 35-40 percig. Rácson hagyd kihűlni.
Sütés közben már az illata is fantasztikus. Ízletes pihe-puha, dundi bagettek.
Nem nedves a belseje, nem kell keleszteni, cukor, tej és glutén mentes paleo péksütemény.
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #medvehagymasbagett
Forrás: