Meggyes rózsabukta
Ti készítettétek
Meggyes-rózsa bukta
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Hozzávalók:
- 90 gramm tojásfehérje (3 tojást ütöttem fel hozzá),
- 25 gramm Gal Glicin (vagy más por állagú édesítő egyéni diéta-igény-ízlés alapján),
- 55 gramm kissé meleg-langyos víz,
- 60 gramm kókuszolaj,
- 20 gramm bio citrom frissen kicsavart leve + az alaposan megmosott citrom reszelt héja,
- 180 gramm Paleolit Éléskamra Keltes Élmény lisztkeverék,
- kb. 1-2 dl magozott, levétől lecsöpögtetett meggy szemek, én befőttet használtam, kb. a 7 dl-es üvegből másfél dl-nyi fogyott el.
- néhány kanálnyi lekvár (én házi cukor- és tartósítószer mentes lekvárt használtam, az állaga kenhető volt).
Elkészítés:
A tojásfehérjét az édesítővel, a langyos vízzel, kókuszolajjal és a citromlével egy habverő segítségével alaposan összekeverjük. Azért célszerű langyos de inkább meleg vizet használni, hogy a kókuszolaj ne dermedjen meg, és így alaposan eloszlanak a hozzávalók. Ezután beleszórjuk a lisztkeveréket és összekeverjük-összegyúrjuk, majd amikor kellően bedagadt, hűtőbe tesszük kb. fél órára.
A hűtőből kivéve 50 grammos adagokat csípünk ki a tésztából, (digitális mérleggel könnyen megy) melyeket kerek kis gömbökké-gombóckákká formálunk.
A gombóckáinkat szilikonos nyújtólapon egyenként 12 cm-es körökké nyújtjuk, a tésztakörök közepébe meggy szemeket pakolunk, majd négy vágást csinálunk a tölteléktől kiindulva fel-le, balra és jobbra. Ezt követően hajtjuk a töltelék köré a tésztadarabokat, mindig a két-két szemköztit összepasszítva. Vékonyan lekvárral meg is kenhetjük a felhajtásra váró "szirmokat". Helyezzük szilikonos muffinformába a rózsáinkat. A rózsák közepébe lekvárt is kanalazhatunk még igény szerint.
Ebből a tésztamennyiségből 9 darab rózsabuktát sikerült kiformázni.
200 Celsius fokra előmelegített sütőben 15 percig, majd utána még 180 Celsius fokra mérsékelve 20 percig sütöttem. A muffinformából kivéve, rácson hűtöttem ki, ezután a tetejét kókuszűrleménnyel dekoráltam. Nagyon fincsi lett.
TIPP:
más bogyós vagy szezonális darabolt gyümölccsel vagy sűrűbb főzésálló lekvárral is tölthetjük. Szerintem érdemes kipróbálni áfonyával, szilvalekvárral vagy sárgabarackkal, fügével, datolyával is.
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #meggyesrozsabukta
Forrás:
https://utunkazegeszseghez.webnode.hu/desszertek/meggyes-rozsabukta-paleolit-eleskamra/