Mézeskalács
A tésztát recept szerint elkészítettem:
"keverj el 2 db szobahőmérsékletű M-es tojást (kb. 115 g), egy tojássárgáját 130 ml langyos vízzel, 30 g mézzel, 60 g eritrittel, add hozzá a mézeskalács lisztkeveréket és 60 g lágy kókuszzsírt. Alaposan keverd össze."
Itt megfeleztem, az egyik felét rögtön a hűtőbe tettem, a másik felébe kevertem egy púpos tk őrölt gyömbért és fél tk fahéjat, majd ezt is pihenni küldtem.
Ezután szilikonos lapon átgyúrtam, majd kinyújtottam kb. 5 mm vastagságúra és kiszúrtam a kívánt formákkal. 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben kb. 15-17 perc alatt sül készre.
A mézeskalácsok díszítéséhez magokat és aszalt áfonyát használtam, még nyersen nyomkodtam rá, és tojásfehérjével kentem le, hogy fényes legyen picit.
Recept forrása: Fazekas Mária