Tojásmentes mézeskalács
Tojásmentes mézeskalács
(A méz miatt kompromisszumos!)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
- 170 ml víz
- 30 g méz
- 60 g eritrit vagy diéta szerinti édesítő
- 60 g kókuszolaj
- 60 g kókusztejszín (cocomas)
- 1-2 teáskanál mézeskalács fűszer keverék (attól függően, mennyire fűszeresen szereted)
A folyékony hozzávalókat elegyítsd az édesítővel, majd a fűszerkeverékkel elkevert lisztet hozzá adva, alapos gyúrd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig.
Enyhén lisztezett felületen, vagy szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd ki a tésztát kb. 5 mm vastagságúra és szúrd ki a kívánt formákkal. Ismételd, míg el nem fogy a tészta. 170°C-ra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, kb. 15 perc alatt sül készre (világosbarna). Kihűlés után díszítsd kívánságod szerint poreritritbe forgatva, csokimázzal.
Azonnal puha, finom és illatos mézeskalács az eredmény! Próbáljátok ki!
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
Címkék: paleo, gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes tojásmentes mézeskalács