Mézes puszedli
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
2 db szobahőmérsékletű M-es tojás
1 tojássárgája
130 ml langyos víz
30 g méz
60 g eritrit
60 g lágy kókuszzsír
1 teáskanál mézes fűszerkeverék
Mázhoz:
2db M-es tojás fehérje
30-40dkg átszitált por eritrit
10 csepp friss citromlé
Elkészítés: a liszt kivételével a hozzávalókat keverd el, majd keverd hozzá a lisztet is és pihentesd a tésztát hideg helyen 30 percig. Formázz kis gombócokat. Zsírpapírral bélelt tepsiben, 170 fokra melegített alsó-felső fokozatos sütőben süsd kb. 15-17 percig. Rácson hagyd kihűlni teljesen. Amíg hűl, keverd ki a máz hozzávalóit, majd forgasd bele a puszedliket, és rácson hagyd megszilárdulni.
Kipróbáltam ezt a verziót is:
Máz:
2db M-es tojás fehérje
30dkg átszitált por eritrit
A tojásfehérjét kissé verd fel, majd add hozzá az eritritet és gőz felett verd szép fényes habbá, majd forgasd bele a puszedliket. Vigyázz nehogy megfőjön a hab! Szerintem a sima verzió szebb, mutatósabb. Azért felteszem mind a két képet, aztán ahogy jónak látjátok. Amelyik képen 1 db puszedli van, az a sima verzió. Szerintem akár maradhat máz nélkül is, mert úgy is nagyon finom és nem mindenki szereti az eritrit hideg „ízét”.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna