Mézeskalács sütemény
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeverék
2 db szobahőmérsékletű M-es tojás
1db M-es tojássárgája
130 ml langyos víz
30 g méz
60 g eritrit
60g lágy kókuszzsír
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
a tojásokat a vízzel, mézzel, eritrittel, kókuszzsírral és a fűszerrel keverd össze, majd a liszttel is alaposan keverd össze. Pihentesd a tésztát hűvös helyen 30 percig. Ekkor szilikonos lapon gyúrd át, majd nyújtsd el kb. 5 mm vastagságúra és lisztezett süti pecséttel mintázd, majd szaggasd ki. Zsírpapírral bélelt tepsiben 170°c fokra előmelegített sütőben süsd 15-17 percig. A minta igazán jól akkor fog látszódni sütés után is, ha alaposan belenyomjuk a tésztába. A végeredmény illatos, finom, nagyon puha mézeskalács.
Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna