Új fejezet az Éléskamra életében!

Kedves Vásárlóink!
2024.08.20-tól az ÉLéskamra lisztek gyártását és forgalmazását a Paleo Központ vette át.
A nagy érdeklődés és az átállás miatt előfordulhat, hogy a rendelések kicsit késnek!

Mindent megteszünk, hogy másnapra odaérjen a csomag, ahogy eddig is!

Köszönjük szépen a türelmed!

Csatlakozz a facebook oldalunkhoz, ott frissítjük a híreket!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Karácsonyi receptek

Töltött mikulás sapka

2017.12.09 12:45

A töltelék szinte bármi lehet, én most vaníliás túró, azaz totura vágytam. Meg a Mikulás is.

A színezését a tésztának ne kérdezzétek, nem tudok arányokat mondani, mert az elején szépen jegyzeteltem, hogy egy fél mokkáskanál céklapor, egy teáskanál meggylé, 1 csipet kakaó por, egy mokkáskanál paradicsompor… Aztán sehogy se akart kialakulni a szín… már feladtam és nem méricskéltem, de annyira bosszantott a dolog, hogy tovább csináltam, tettem még egy kis céklát, egy kis paprikát, egy kis répát, a végén egy kis kurkumát is… aztán egyszer csak lett egy piros színem… a valóságban talán nem ennyire piros, de a fotón jók voltak a fények és egy pici efekt is jót tett neki. Szóval tessék kísérletezni vagy aki használ ételfestéket, az egy egyszerű mozdulattal és kb két cseppel megoldhatja a dolgot.

Hozzávalók:

15 dkg keltes élmény lisztkeverék, 2 db tojás, 10 ml citromlé, 100 ml víz, 50 ml szőlőmagolaj, 10 g ötszörös édesítő.
Töltelék: 10 dkg totu, 5 dkg totukrém, 10 g ötszörös édesítő, 10 ml citromlé, 1/2 vanília rúd kikapart magjai

A tésztát a szokásos módon készítettem el, felvertem a tojásokat, hozzáadtam a citromlét, az olajat, a vizet és az édesítőt, majd elkevertem benne a lisztkeveréket és végül a nagy nehezen összehozott színezőanyagból is tettem bele. Ez utóbbit részletekben adagoltam hozzá, mindig csak annyit, hogy lássam a színt…
Alufóliából kúpokat készítettem, majd bevontam sütőpapírral. A tésztából csíkokat hengergettem, és ezt a kúpok köré raktam.
Előmelegített 200 fokos sütőbe tettem, 10 percig 200 fokon, majd további 15 percig 160 fokon sütöttem.
Még melegen lehúztam a kúpokról őket és állítva, rácson hagytam kihűlni.

A krém hozzávalóit összekevertem és a sapkákba töltöttem.

Recept forrása: Sass Erika (www.tepszi.hu)

A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék 

#eleskamra #chdieta  #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #toltottmikulassapka