Moszkauer
Hozzávalók:
15 dkg darált dió
10 dkg por xilit (eredeti recept szerint 15 dkg, így érdemes megkóstolni és ízlés szerint édesíteni)
1 dl mandulatej vagy kókusztej
4 dkg kókuszzsír
2 kisebb narancs kandírozott héja aprítva (ugyanúgy készítettem, mint a cukros változatot csak xilittel)
2 evőkanál Anyasüti puha babakeksz lisztkeverék
kis rum
A liszt kivételével minden hozzávalót összefőzzük, majd tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet. Ha túl folyós lenne teszünk még bele lisztet, vagy épp tejjel hígítjuk.
Teáskanálnyi adagokat halmozunk egy szilikonos sütőpapírra, számolva azzal hogy a massza szétterül majd, Egy másik kanalat rumba mártunk és ezzel kissé meglapogatjuk a halmokat.
170 fokon kb 5 perc alatt készen is lettek, akkor jó, amikor a széle elkezd barnulni.
Ha kihűlt kókuszzsírral olvasztott cukormentes (paleo) étcsokoládéba mártjuk.
Recept forrása: Kiss Viktória