Mozart torta
Hozzávalók:
Tortalap 1
-50g darált mandula +pisztácia keverék (lehet bármilyen dióféle)
20g mandulaliszt
1tk sütőpor gm
3 tojás szétválasztva
50 g eritrit
Tortalap 2
Ugyanazok a hozzávalók, csak a mandulalisztet 20g holland kakaóporra cseréljük.
A menet is ugyanaz. 3 tojás fehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, hozzáadjuk a sárgáját, végül a száraz alapanyagokat!
20cm es tortafomában 35 percig sütjük.
Krém:
-1 csomag Anyasüti csokis puding
-eritrit ízlés szerint
-400ml!! kókusztej
-3ek paleo nutella
-1 maréknyi pirított mogyoró darabkák (elhagyható)
Megfőzzük a pudingot, hagyjuk hülni, mikor langyos, hozzákeverjük a nutellát, hagyjuk teljesen kihülni, lehűtjük.
A torta összeállításához szükségünk van még :
-kb 150g paleo marcipánra (enyém pisztáciás mandulás)
-4ek cukormentes baracklekvárra, melyhez egy kis rum is löttyent
-4ek paleo nutellára
- marcipángolyókra
- éléskamra illatos mézeskalácsokra
-1nappal előre kemênyre kevert kókusztejszínhabra (3 cocomasból)
-1marék gránátalmamag
Jöhet a rétegezés és a díszítés! A marcipános réteg: a tortalapot megkentem nutellával, erre reszeltem a marcipánt. A csokis krém alá került a baracklekvár.
Kicsit összeretteb ez a recept a szokásos gyorsan elkészíthető sütiknél, de imádom ezt csinálni és tegnap éjszakás után ez pont jó elfoglaltság volt délutánra. A marcipángolyók és a mézeskalácsok receptjét is belinkelem.
A piskótát lehet Élêskamra piskótából is megoldani.
Marcipán golyók
200g finomra darált mandula ,por eritritol 1-2ek(ki milyen édesen szeretné) 1 tojás fehérje(ebből lassan annyit adunk hozzá,amennyit felfesz...)összegyúrjuk.hűtőben tárolljuk.
A nutellából halmocskákat rakunk egy sütőpapírra ,fagyasztóba rakjuk fél órára, ezután a marcipánba csomagoljuk és visszatesszük a fagyra amíg felolvad a csiki és felaprítjuk a dióféléket.
Csokiba mártjuk és tetszés szerint díítjük.
Recept forrása: Csánó Fehér Erika