Olaszos falusi kenyérke
Ti készítettétek: Kiss Viktória receptje
Hozzávalók:
- 1 csomag Éléskamra falusi kenyér lisztkeverék natúr ízben
- 3 db M-es tojást (kb. 165 g)
- 150 ml víz
- 10 ml friss citromlé
- 30 g folyékony olivaolaj
- fokhagyma, bazsalikom
Elkészítés:
3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 150 ml vízzel, 10 ml friss citromlével és 30 g folyékony zsiradékkal (jelen esetben olivaolaj), add hozzá a lisztkeveréket illetve a fűszereket (fokhagyma, bazsalikom) és lehetőleg dagasztó szárral kb. 2-3 percig keverd (vagy kanállal, de minél több levegőt igyekezz beledolgozni). 30 perc pihentetés után pici paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (bambuszrost liszt vagy magliszt, manióka, stb). Kívánságod szerinti alakra formázd meg. Hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós, majd vágd be 4-5 helyen mélyebben. Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig (egyénileg kicsit több vagy kevesebb lehet, a sütőtől függően). Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra falusi fehér kenyér szénhidrátcsökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, falusi kenyér
Nézd meg, hogyan készül a falusi lepényke