Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Nyújtható tészta édes receptek

Paleo derelye

2018.05.02 09:18

Ti készítettétek:

Paleo derelye

Maglisztmentes nyújtható lisztkeverék

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/paleo-derelye.jpg

Derecskeiné Horváth Zsuzsanna alkotása 
Paleo derelye

Első paleos derelyém. Nem is értem miért nem készítettem eddig. Pikk-pakk elkészült és mennyire finom! Mellékíz mentes, nem főtt szét, nem folyt ki belőle a lekvár sem. Házi, cukormentes barack és áfonya lekvárral készítettem.

Egy csomag Élskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alaplisztet a zacskón megadott recept szerint összekevertem, pihentettem.
http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/5999887064081/Eleskamra-Magliszt-mentes-nyujthato-teszta-alaplis

Amíg pihent a tészta, tettem fel forrni vizet, és kevés kókuszolajon Éléskamra császárzsemléből készült zsemlemorzsát pirítottam, amibe majd a derelyéket forgatom.
http://www.paleonagykereskedes.hu/spd/5999887064012/Eleskamra-Paleo-Csaszarzsemle-Netto-tomeg-185g-glu

Amikor felforrt a víz és a tészta is kipihente magát  , lisztezett felületen kinyújtottam jó vékonyra, téglalap alakúra. Nagyjából szemre elfeleztem, de nem vágtam el. Kb 4 cm-ént raktam egy kupac lekvárt. Ráhajtottam a tészta másik felét, a tésztaközöket az ujjammal összenyomkodtam, és derelye vágóval feldaraboltam. Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére még 4-5 percig főztem, majd leszűrve a zsemlemorzsába forgattam. Por édesítővel meghintve tálaltam. Próbáljátok ki!
Szilvalekvárral az igazi, de annak hiányában így készítettem.
Forrás: