Nyújtható tészta édes receptek
Paleo derelye
Ti készítettétek:
Paleo derelye
Maglisztmentes nyújtható lisztkeverék
Derecskeiné Horváth Zsuzsanna alkotása
Paleo derelye
Első paleos derelyém. Nem is értem miért nem készítettem eddig. Pikk-pakk elkészült és mennyire finom! Mellékíz mentes, nem főtt szét, nem folyt ki belőle a lekvár sem. Házi, cukormentes barack és áfonya lekvárral készítettem.
Egy csomag Élskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alaplisztet a zacskón megadott recept szerint összekevertem, pihentettem.
http:// www.paleonagykereskedes.hu/ spd/5999887064081/ Eleskamra-Magliszt-mentes-n yujthato-teszta-alaplis
Amíg pihent a tészta, tettem fel forrni vizet, és kevés kókuszolajon Éléskamra császárzsemléből készült zsemlemorzsát pirítottam, amibe majd a derelyéket forgatom.
http:// www.paleonagykereskedes.hu/ spd/5999887064012/ Eleskamra-Paleo-Csaszarzsem le-Netto-tomeg-185g-glu
Amikor felforrt a víz és a tészta is kipihente magát , lisztezett felületen kinyújtottam jó vékonyra, téglalap alakúra. Nagyjából szemre elfeleztem, de nem vágtam el. Kb 4 cm-ént raktam egy kupac lekvárt. Ráhajtottam a tészta másik felét, a tésztaközöket az ujjammal összenyomkodtam, és derelye vágóval feldaraboltam. Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére még 4-5 percig főztem, majd leszűrve a zsemlemorzsába forgattam. Por édesítővel meghintve tálaltam. Próbáljátok ki!
Szilvalekvárral az igazi, de annak hiányában így készítettem.
Első paleos derelyém. Nem is értem miért nem készítettem eddig. Pikk-pakk elkészült és mennyire finom! Mellékíz mentes, nem főtt szét, nem folyt ki belőle a lekvár sem. Házi, cukormentes barack és áfonya lekvárral készítettem.
Egy csomag Élskamra Magliszt-mentes nyújtható tészta alaplisztet a zacskón megadott recept szerint összekevertem, pihentettem.
http://
Amíg pihent a tészta, tettem fel forrni vizet, és kevés kókuszolajon Éléskamra császárzsemléből készült zsemlemorzsát pirítottam, amibe majd a derelyéket forgatom.
http://
Amikor felforrt a víz és a tészta is kipihente magát , lisztezett felületen kinyújtottam jó vékonyra, téglalap alakúra. Nagyjából szemre elfeleztem, de nem vágtam el. Kb 4 cm-ént raktam egy kupac lekvárt. Ráhajtottam a tészta másik felét, a tésztaközöket az ujjammal összenyomkodtam, és derelye vágóval feldaraboltam. Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére még 4-5 percig főztem, majd leszűrve a zsemlemorzsába forgattam. Por édesítővel meghintve tálaltam. Próbáljátok ki!
Szilvalekvárral az igazi, de annak hiányában így készítettem.
Forrás: