Paleo kenyér – tojás nélkül
Ti készítettétek
Paleo kenyér – tojás nélkül
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Sass Erika receptje:
Hozzávalók: 250 g keltes élmény lisztkeverék, 230 g víz, 30 g frissen facsart citromlé, 80 g folyékony állagú kókuszolaj, 8 g foszfátmentes sütőpor, 10 g só (ízlés szerint), 5 g bambuszrost
A folyékony hozzávalókat elkevertem egy tálban, hozzáadtam a sütőport, belekevertem. A liszttel elkevertem a bambuszrostot és a sót, majd a folyékony hozzávalókhoz adtam. Alaposan kikevertem a tésztát és 5 percet pihentettem.
Ezután szilikonlapra borítottam, átgyúrtam, ellapogattam egy két cm vastag ovális formára, majd hengert sodortam belőle és kenyérke formájúra igazítottam.
Bevágtam és 25 percet pihentettem. Pihenés után ment a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol 20 percet süt, majd visszavettem a sütő hőmérsékletét 180 fokra és további 40 percig sütöttem.
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #tojasmentes #tojasmenteskenyer
Forrás: