Igazi keltes csiga (paleo nutellával)
Ezt süsd meg, ha igazi kakaós (nutellás) csiga élményre vágysz.
Mennyei puha, semmi mellékíze, még másnap is nagyon finom. Pont annyira jó, mint a legjobb pékségben készült búzalisztes változat.
A Keltes élmény univerzális liszt alapreceptből paleo nutellás csiga is készült már a következőképpen:
a tésztát a csomagoláson lévő recept szerint készítettem (lásd lentebb), kinyújtottam alul-felül lisztezett felületen 22*30 cm-re, megkentem 70 g paleo nutella és 30 g cocomas kókuszkrém keverékével, a hosszabb oldalánál fogva feltekertem a tésztát. 14 részre vágtam, hézagosan tettem a tepsibe, mert kb. duplájára fognak megnőni. 180 fokon 30 perc alatt sült készre.
Csomagolás receptje: 3 M-es tojást (kb. 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit...