Sajtos rúd (puhább változat)
Hoztam egy receptet a Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék teljes csomagjának felhasználására. Többen kértétek az arányok miatt.
Ez a sajtos rúd picit puhább a szoksásnál, bár lassan és tovább sütve ropogóssá tehető.
Hozzávalók:
300 g Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverék (termék itt)
4 M-es méretű tojás
140 ml víz
30 ml friss citromlé
100 g TOTU krém vagy extra (nem paleosoknak sajtkrém vagy ricotta)
100 g lágy kókuszzsír
10 g só
a tésztába 50 g érlelt cheddar sajt
a tetejére szórásnak 50 g érlelt cheddar sajt
1 egész tojás kenésnek
Elkészítés: a tojásokat, a vízzel, citromlével, sóval elkeverjük, beletesszük a kókuszszírt, a TOTU krémet és a sajtot, elkeverjük, majd a lisztkeveréket is. 30 perc hűtőben való pihentetés után pici liszten vagy bambuszrostliszten átgyúrjuk. Liszttel enyhén megszórt szilikonos nyújtólapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, gyorsan dolgozva, mert úgy egyszerűbb a tésztával bánni.
Megkenjük a kinyújtott lapot a felvert tojással. Tetszőleges rudacskákra vágjuk éles késsel vagy pizzavágóval, meghintjük a reszelt sajttal és 180 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt sütjük készre.
Érdemes többször ránézni, mert ahány sütő, annyi sütési idő.