Keltes élmény receptek

Szilvás gombóc paleosan

2017.09.19 15:29

Zalánnal nem olyan régen uzsonnára szilvás gombócot készítettünk. Imádom, hogy szeret segíteni a konyhában. Neki ez játék, nekem plusz öröm, hogy együtt csináljuk.


Keltes élmény univerzális natúr ízű lisztkeverékkel dolgoztam. Valóban univerzális, rengeteg mindent meg lehet csinálni belőle, és nagyrészt mindenhez jó az alaprecept. Nem kell újat kitalálnod hozzá.
Ehhez is a csomagolás alapreceptet használtam, de nem tettem bele kókuszzsírt. Semmi egyéb nem változott. ***
Nekem 10 gombóc lett, mert nagyok voltak a szilvák. Elosztottam a tésztát 10 egyenlő részre és a kezeim között kilapítottam, erre került a szilva. A szilvákra eritrites fahéjat tettem a gombóc belsejében.


Jól össze kell zárni a gombócot, nekem egy sem főtt szét. Forrásban lévő vízbe tesszük őket és miután feljöttek a tetejére, én 8 percig főztem. Ha kicsit kisebb gombócokat készítesz, kevesebb idő is elég lehet. De mivel a tészta nagyszerűen működik, így nem tudod túlfőzni.

Én eritrittel kevert darált mandulát pirítottam rá száraz serpenyőben.

A gombócokat tálcára szedtem kicsit szikkadni, ez után forgattam a mandulába.

(*** Csomagolás alaprecept: 3 M-es tojást (KB 165 g) keverj el, 20 ml friss citromlével, 120 ml vízzel, 25 g lágy kókuszzsírral és 40 g kristályos édesítővel (eritrit, xilit, glicin, stb.), majd keverj hozzá a lisztből 200 g-ot. Pihentesd a tésztát 30 percig hideg helyen (vagy még tovább). Ezután szilikonos lapon, enyhén lisztezett felületen gyúrd át kicsit.)

Webáruház készítés