Panettone
Elkészítés:
6 tojásfehérjét 40 gr porított eritrittel és egy csipet sóval kemény habbá vertem. A 6 tojássárgáját 20 gr porított eritrittel felvertem, majd hozzáadtam 1 vaníliarúd kikapart magját, 2 kávéskanál biocitrom reszelt héját és 2 kávéskanál bionarancs reszelt héját. Ebbe kevertem 40 gr olvasztott ghee-t és 30 gr olvasztott kókuszzsírt, majd egy csomag omlós piskóta lisztkeveréket.
Ez eléggé kemény tészta lett, így a tojásfehérjéből egy nagy evőkanállal hozzákevertem robotgéppel. A többi fehérjét már óvatosan adagoltam, hogy ne törjön össze a hab. A végén egy marék mazsolát tettem hozzá és a tejforraló lábasomat kibéleltem sütőpapírral és előmelegített gázsütőben 50 percig sütöttem kb. 180 fokon. Kandírozott narancs- és citromhéjjal lett volna az igazi, de így is egy könnyű, kellően ízletes süti lett.
Recept forrása: Nagy Szilvi