Mennyei paleo paradicsomos zsemle reggelire
Ti készítettétek:
Mennyei paleo paradicsomos zsemle reggelire
Dávid Krisztina receptje:
Amikor elmesélem a barátoknak, vendégeimnek, hogy én magam sütöm a kenyeret, zsemlét, pékárut csak néznek rám nagy szemekkel, hogy nekik erre biztos nincs idejük! Biztos? Hála a lisztkeverékeknek, nagyon gyorsan süthetünk mi magunk is a reggeli tojás mellé zsemlét. Ami garantáltan mentes a hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól, és, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
További receptjeim a Paleolit Éléskamra lisztjeivel IDE kattintva elérhetőek.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 1 L-es tojás
- 30 g tojásfehérje vagy tojásfehérjelé
- 10 ml frissen facsart citromlé
- 60 ml víz
- 108 g Paleolit Éléskamra sokmagvas paleo bagett lisztkeverék ( ITT vásárolható meg)
- 10 g tojásfehérjepor
- 15 g szárított paradicsom
- 1 teáskanál szezámmag és/ vagy lenmag vegyesen
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
Hozzávalók a lekenéshez és a tetejére:
- cukormentes paradicsompüré
- szezámmag
- lenmag
- nigella mag
Elkészítés:
A tojást, a tojásfehérjét, a citromlevet és a vizet keverjük össze. Ehhez adjuk hozzá a lisztkeveréket és a tojásfehérjeport. A szárított paradicsomot vágjuk apró kockákra és keverjük a tésztához, majd keverjük hozzá a magokat. Pihentessük a tésztát 15 percig. Bambuszrostliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát, majd formázzunk belőle három egyforma gombócot, kicsit lapítsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Egy éles késsel vágjuk be három helyen. A paradicsompürét egy kevés vízzel kikeverem, és egy szilikonos ecset segítségével megkenem a zsemlék tetejét. Ezután megszórjuk szezámmaggal, nigella maggal, és lenmaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon alsó felső sütésen 20 percig sütjük, majd 180 fokon további 20 percig.
Tükörtojással , salátával, csirkemell sonkával, és light sajttal ettük. ( a sajt nem paleo)
Tápérték 1 darab zsemlében:
kcal: 182
fehérje:13 g
szénhidrát: 16 g
zsír: 6 g
Forrás:
http://fittdieta.cafeblog.hu/2018/01/22/mennyei-paleo-paradicsomos-zsemle-reggelire/