Parmezános-fokhagymás rudacska, malacka
Hozzávalók:
2 db M-es tojás
40 ml víz
20 ml citromlé
50 g lágy kókuszolaj
180 g Paleolit Éléskamra Enyhén sózott nyújtható tészta alapliszt
20 g reszelt parmezán
egy nagy gerezd fokhagyma
ízlés szerint egyéb fűszerek (jelen esetben pici bors és őrölt kömény)
A fokhagymát a kókuszolajba belenyomtam és kicsit átmelegítettem a mikróban, hogy jobban átvegye a fokhagyma ízét. A liszten kívül minden hozzávalót jól elkevertem, majd a lisztet is hozzádolgoztam. 20 percre betettem a hűtőbe pihenni.Jól átgyúrtam, kinyújtottam.
A malackákat pohárral kiszaggattam, picit bevágtam és a füleket így visszahajtottam. Lekentem tojással őket. Az orra virsli, szeme napraforgómag lett.
Rudakat formáztam, lekentem tojással majd szezám illetve chia magba hempergettem őket.
180 fokon kb. 20 percig sütöttem őket.
Recept forrása: Kiss Viktória
A termék megrendelhető itt: Enyhén sózott nyújtható tészta liszt
#eleskamra #chdieta #irbarat # enyhensozottnyujthato #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #parmezanosrudacska