Vékonytésztás olasz pizza receptek

Pizza Calebrese (paleo)

2018.08.18 11:31

Ti készítettétek:

Pizza Calebrese (paleo)

https://glutenmenteslisztek.hu/shop_ordered/68104/pic/pizzacalebrese-paleo180818.JPG

Szabó Anita receptje:

Hozzávalók:
 

 

a tésztához: 
2 tojás
3 evőkanál víz
2 evőkanál folyékony zsír (mindegy milyen)
a forma kenéséhez: 
teáskanálnyi zsír
a súgóhoz:
2 evőkanál zsír (mindegy milyen)
1/2 fej vöröshagyma
10 dkg natúr paradicsomlé
fél teáskanál finomra vágott friss bazsalikom
fél teáskanál finomra vágott friss kakukkfű
fél teáskanál finomra vágott friss oregano
fél teáskanál finomra vágott friss rozmaring
1 gerezd összezúzott fokhagyma
1 teákanál eritrit
törött bors
továbbá:
15 dkg tonhal konzerv natúr lében
4 szardella (ajóka, ringli)
1 lilahagyma
1 evőkanál kapribogyó
5 dkg kimagozott olívabogyó
5 dkg reszelt parmezán
fél teáskanál (friss) kakukkfű
törött bors

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a súgót, amihez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Ízesítjük bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, roznmaringgal, fokhagymával, törött borssal és sóval. Addig főzzük, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a súgót. Elrendezzük rajta lecsepegtetett tonhaldarabokat, az apróra vágott szardellát, a szeletekre vágott lilahagymát, a kapribogyót és az olívát. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, a kakukkfűvel, a törött borssal és a sóval. 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Forrás:

http://panitakedvencei.blogspot.com/2015/10/pizza-calebrese-paleo.html?q=s%C3%B3s+ny%C3%BAjthat%C3%B3

Webáruház készítés