Pizza Calebrese (paleo)
Ti készítettétek:
Pizza Calebrese (paleo)
Szabó Anita receptje:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd 15 percre hűtőszekrénybe tesszük pihenni. Ezalatt elkészítjük a súgót, amihez a finomra vágott vöröshagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlét. Ízesítjük bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganoval, roznmaringgal, fokhagymával, törött borssal és sóval. Addig főzzük, időnként megkeverve, amíg besűrűsödik. Félretesszük. A tésztát én nem nyújtottam, hanem zsírral kikent pizza formámba nyomkodtam (amúgy remekül nyújtható két sütőpapír közé téve). Rákenjük a súgót. Elrendezzük rajta lecsepegtetett tonhaldarabokat, az apróra vágott szardellát, a szeletekre vágott lilahagymát, a kapribogyót és az olívát. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, a kakukkfűvel, a törött borssal és a sóval. 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Forrás: