Legfinomabb pizzás csiga keltes lisztből
"Ti készítettétek"
Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
Paleo pizzás csiga
Hozzávalók:
1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
35 ml friss citromlé
220 ml víz
4 M-es tojás
7g só
35g kókuszolaj
cukormentes ketchup
oregánó
15 dkg szeletelt sült karaj, vagy sonka
ízlés szerint reszelt éven túl érlet cheddar, vagy grana padano (annak aki fogyaszthat)
Elkészítés: a tojást a vízzel, sóval, egy kávéskanál szárított őrölt (a sima szárított is jó) oregánóval, kókuszolajjal és a citromlével keverd össze, majd keverd hozzá a lisztet is. Alaposan keverd össze. Ha dagasztószárral kevered 2 percig, még levegősebb tésztát kapsz. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen.
A sütőt melegítsd elő 180°C-ra.
A fél óra leteltével, lisztezett felületen gyúrd át és nyújtsd ki a tésztát 0,5-1 cm vastag téglalappá. Ha vastagabb tésztával szereted, akkor 1-1,5 cm vastagra nyújtsd. Kend meg ketchuppal és szórd meg ízlés szerint oregánóval. Fektesd a tésztára a sonkaszeleteket, (gazdagíthatod még gombával is, úgy még finomabb) majd szórd meg a reszelt sajttal. Szorosan tekerd fel, és vágd 1,5 cm vastag szeletekre. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-on süsd 25-30 percig.
Gyorsan elkészíthető, tej, cukor és glutén mentes, ízletes pizzás csigák, és még keleszteni sem kellett. Ha paleozol, akkor sem kell lemondanod az ilyen finomságokról. A gyerekek is biztosan örülni fognak, ha elkészíted.
A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék
#eleskamra #chdieta #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #pizzascsiga
A receptet készítette: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna