Pizzás stangli (tojásmentes)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Igazi finomság, akár ünnepekre, vagy ha egy kis sós, rágcsálni valóra vágyunk.
Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, mutatós, ízletes és pihe-puha.
Hozzávalók:
- 200 g Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
- 230 ml víz
- 20 ml friss citromlé
- 40 g olvadt zsiradék
- 7 g só (vagy ízlés szerint)
- 5 g foszfátmentes sütőpor
Töltelékhez:
- kb.: 5 ek cukormentes ketchup
- éven túl érlelt sajt
- szárított oregánó
Elkészítés: a folyékony hozzávalókat keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet és alaposan gyúrd össze. Pihentesd a tésztát 30 percig hűvös helyen. Enyhén lisztezett felületen gyúrd át, majd nyújtsd ki kb.: 0,5 cm vastag téglalappá. Vágd a tésztát 3 egyenlő részre. Az első tésztát kend meg ízlés szerint ketchuppal, szórd meg oregánóval és reszelt sajttal. Erre fektesd a következő tésztalapot, és ugyan úgy kend meg és szórd meg a hozzávalókkal. A tetejére helyezd a harmadik tészta lapot, és sodrófával enyhén nyújtsd egy kicsit, így jobban összetapadnak a lapok.
Vágd ízlés szerint hosszú csíkokra, majd enyhén megcsavarva, helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe a stanglikat
180°C-ra előmelegített sütőben, sütőtől függően süsd 20-25 percig.
Rácson hűtsd ki.
Süss, főzz Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
Címkék: paleo , gluténmentes , IR barát , CH diéta, cukormentes, laktózmentes, tojásmentes baconos stangli
Nézd meg, hogyan készül a HÁZI KRÉMES