Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Keltes élmény receptek

Töpörtyűs pogácsa (keltes élmény)

2018.02.25 18:57

Kívül ropogós, belül puha és leveles, egyszerű és gyors, nagyon finom töpörtyűs pogácsa, Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverékből.

Hozzávalók:


1 csomag Éléskamra Keltes élmény univerzális lisztkeverék
4 tojás
220 ml víz
30 ml friss citromlé
8 g só
34 g lágy kókuszzsír
3 g foszfátmentes sütőpor
150 g ízlés szerint ízesített töpörtyűkrém
+1 tojás a pogácsa lekenéséhez

Elkészítés: A lágy kókuszzsírt a tojással, vízzel, citromlével és sóval keverd össze, majd keverd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Pihentesd a tésztát 30 percet hűvös helyen.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát 5-7 mm vastagra, kend rá a töpörtyű krém ¾-ét. Ezután következik a hajtogatás. A téglalap alakú tészta keskenyebb felét hajtsd fel a tészta kétharmadáig, majd a maradék részt hajtsd rá. A maradék töpörtyű krémmel kend meg ismét, ezután ismét a tészta 2/3-át hajtsd jobbról balra, és a maradékot a tetejére. Lisztezett felületen nyújtsd ki, ízléstől függően, vékonyabbra, vagy vastagabbra. ( Most vékonyra nyújtottam, így 52 db pogácsa lett a 4,5 cm-s szaggatóval), rácsozd be a tetejét és nagyon vékonyan, éppen hogy csak, itt-ott kend meg felvert tojással. Nem szabad vastagon, mert akkor nem jön fel a tészta! Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200°C-n süsd 10 percig, majd 180°C-n (sütőtől függően) még 20-25 percig. Amikor kezd szép színe lenni, akkor megsült. Rácson hagyd kihűlni. Fém dobozban napokig eláll, ha marad. Senki nem mondja meg róla, hogy nem hagyományos töpörtyűs pogácsa. Még, aki nem szereti, annak is nagyon ízlett! Érdemes elkészíteni! Legközelebb vastagabbra nyújtom, de így is jól látszódnak a rétegek, a hajtogatás.

Recept forrása: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna

A termék megrendelhető itt: Éléskamra Keltes Élmény univerzális szénhidrátcsökkentett lisztkverék 

#eleskamra #chdieta  #irbarat #kelteselmeny #teszta #paleo #gm #lm #cukormentes #laktozmentes #glutenmentes #toportyuspogacsa