20.000,-Ft rendelés felett a szállítás ingyenes! 
Már rendelhetők a karácsonyi, limitált kiadású, ünnepi lisztkeverékek! 

Kérdése van? Hívjon minket! +36 305577652

Karácsonyi receptek

Csokipudingos gesztenyés pite

2017.12.13 18:56

a csokipudinghoz:
3 dl Totu tej
3 tojássárgája
6 gramm zselatin 
4-6 dkg eritrit
6 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
késhegynyi vanília őrlemény
 
a tésztához:
2,5 dkg porrá őrölt eritrit
2 L-es tojás
2,5 dkg víz
10 ml citromlé
4 dkg folyékony kókuszolaj
 
a kenéshez:
1 evőkanál kókuszolaj
 
a gesztenyés réteghez:
25 dkg natúr gesztenyemassza
5 dkg porrá őrölt eritrit
2 cl rum
 
a díszítéshez:
2 dl cocomas
1 teáskanál por eritrit
vanília
 
A csokipudinggal csupán annyi a munka, hogy az összes hozzávalót lábasba tesszük. Habverővel állandóan kevergetve addig főzzük, amíg az egész egyneművé nem válik, illetve egy kicsit be nem sűrűsödik. Kihűtjük. Hűtőbe tesszük, amíg dermedni nem kezd (ha esetleg megkötne sincs tragédia, habverővel alaposan keverjük át.) A tésztához habverővel összekeverjük a tojást a vízzel, a citromlével és a kókuszolajjal. Hozzáadjuk az eritrittel elkevert lisztet. Egynemű tésztává dolgozzuk. Amíg a konyhában 24 fok alatti hőmérséklet van elég, ha a tésztát letakarva 20 percig a konyhapulton pihentetjük. Ahogy bejön a melegebb idő hűtőszekrénybe kell majd tenni. A tésztát kókuszolajjal kikent 12 x 35 centis (vagy 18 centis kerek) pite formába (az enyémek kivehető aljúak) nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön a tésztából. 175 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A gesztenyés réteghez a rumban feloldjuk az eritritet (ha nem akarjuk, hogy alkohol tartalma legyen főzzük össze), majd a gesztenyemasszához keverjük. A rumos masszát a pite aljába kenjük. Rátesszük a majdnem megdermedt pudingot. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük, végül kókuszhabbal díszítjük, amihez a cocomast 30 percre fagyasztóba tesszük, majd az ízesítő anyagokkal kemény habbá verjük.
Recept forrása: Szabó Anita (www.tucsokbogar.blogspot.hu)