Mézeskalács és puszedli
Egy zacskó Paleolit Éléskamra Puha és illatos mézeskalács lisztkeveréket feleztem el, így lett kétféle finomságunk.
Mézeskalács (ebbe került kis méz, így a fiúké)
Elkevertem egy L-es tojást 65 ml langyos vízzel, 15 g mézzel, 30 gr eritrittel, hozzáadtam 100 g lisztkeveréket (amelyből 1 kanállal félretettem), és még került bele 30 g lágy kókuszzsír. Alaposan összekevertem, majd 30 percre pihentettem hűvös helyen.
A félretett liszt felét még hozzákevertem, a maradékot pedig a nyújtódeszkára szórtam, ezen nyújtottam ki kb. 5 mm vastagra a tésztát és kiszaggattam. 160 fokon 15 percig sütöttem.
Miután kisült díszítettem (1 tojás fehérjét habosra kevertem kb. 20-25 dkg por eritrittel és pár csepp citromlével.
A puszedli tésztája annyiban tér el, hogy méz helyett házi cukormentes gyömbéres-narancsos sütőtök lekvár került bele, valamint még egy kis mézeskalács fűszer, gyömbér. Golyókat formáztam belőle és kisütöttem.
A tojásfehérjés, eritrites mázba mártottam őket.
Recept forrása: Kiss Viktória