Ravioli (paleo)
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsanna receptje
Hozzávalók:
Bolognai ragu:
- 25 dkg darált hús
- ízlés szerint készítsük, paradicsommal, fűszerekkel
Tészta:
- 1 csomagÉléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- víz
Elkészítés:
25 dkg darált húsból ízlés szerint készíts sűrű bolognai ragut. Fontos, hogy sűrű legyen. Várd meg, míg kihűl.
1 csomag Éléskamra Hagyomás nokedli lisztkeveréket keverj össze 3 tojással és annyi vízzel, hogy gyúrható tésztát kapj. Pihentesd a tésztát 15 percig, majd nyújtsd ki téglalap alakú vékony lappá.
Derelye vágóval felezd el. Az egyik felére kb. 4 cm-enként rakj halmokat a húsból, majd fed be a tészta másik felével.
Ujjaddal a tésztaközöket nyomkodd össze, és derelye vágóval darabold fel.
Enyhén sózott forrásban lévő vízben, miután feljöttek a víz felszínére főzd még 4-5 percig, majd leszűrve forgasd meg 2 evőkanál kókuszolajban, vagy fújd le kókuszolajjal.
Reszelj rá parmezánt, vagy Grana padano sajtot és díszítsd friss apróra vágott oregánóval.
Sajt helyett megszórhatod inaktív sörélesztő pehellyel is. A tölteléket ízlésed szerint variálhatod is.
Nagyon finom! Érdemes kipróbálni!
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo ravioli, gluténmentes ravioli, IR barát ravioli, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, paleo ravioli
Nézd meg, hogyan készül a Gombapörkölt nokedlivel!