Történetem

Üdvözöllek, kedves diétázó Sorstársam!

Liszi-Fekete Gabi vagyok, reform táplálkozó, termékfejlesztő, az Éléskamra gluténmentes megoldáslisztek megálmodója és háziasszonya. Munkásságomért 2018-ban az Év termékfejlesztőjének választottak.

2011-ben váltottunk életmódot a férjemmel, azóta követjük a paleo és „clean eating” irányelveit. A személyes motivációm erős volt a váltásra: édesanya szerettem volna lenni. Ennek egyetlen akadálya volt, a pajzsmirigy túlműködésem több év gyógyszeres kezeléssel sem akart javulni.  Ehhez jött a PCOS (policisztás ovárium szindróma) és az IR (inzulinrezisztencia), mint kísérő betegségek és a túlterhelt szívem 130-as pulzusa… és az, hogy mindez miatt nem bírtam megmászni néhány lépcsőfokot és egy kis emelkedőt. Nagyon gyengének éreztem magam.

A jó táplálkozásnak hála, a testem gyorsan felszabadult, fellélegzett, és néhány hónap után remekül éreztem magam. Az eredmény sem maradt el: immár harmadik várandósságomból a két imádott fiunk mellé hamarosan kislányunk is megszületik. Számunkra a megfelelően megválasztott táplálkozás ma már alap és bizonyított abban, hogy nincs lehetetlen.

Ennek az életmódnak köszönhetem, hogy van sok erőm, életkedvem és energiám a napi feladatokhoz. Nehezen fáradok el, mosolygós vagyok, és nem a kimerült anyukák táborát erősítem. Jut erőm, energiám játszani, mókázni, háztartást vezetni és dolgozni is a gyerekek mellett. Sok-sok komoly egészségügyi problémától szabadultam meg az évek során, amikről ma már tudom, hogy táplálkozással rendbe hozhatók.

Vallom, hogy nem kell betegnek lenni ahhoz, hogy tegyünk magunkért. A megelőzés sokkal egyszerűbb.

A kezdetekkor rengeteget kellett a konyhában lennem, hisz mindent magunknak készítettünk. A sütemény és kenyér receptjeimet az első percektől jegyzetelem kedvenc füzetembe. Amikor már szép gyűjteményem lett, és jól megismerkedtem ezekkel a merőben új alapanyagokkal, férjem unszolására úgy döntöttem, másoknak is segíteni szeretnék élhetővé, gyorsabbá, könnyebbé tenni a napi diétás készülést és olyan termékcsaládot fejleszteni, amely ízekben is örömevést nyújt.

Így jöttek létre 2014-ben az Éléskamra megoldáslisztek, amik már az én konyházásomat is megkönnyítik. Két kisgyermek mellett sem jelent gondot számomra összedobni belőlük gyorsan valami finomat. Mai napig a segítő szándék motivál a munkásságomban. Mindez egyben a hobbim is, mindig izgalommal tölt el egy-egy új termék fejlesztése, pici apró mozzanatokból áll össze végül késszé, egésszé. A bevezetések előtt aztán aludni is alig bírok az izgalomtól.

 

Az Éléskamra türkiz színű csomagolásban a paleo termékeinket találod.

Mindegyik szénhidrát csökkentettgluténmentes, tejmentes, szójamentes, gabona-, és álgabona mentes, élesztőmentes, hozzáadott cukormentes, konjacmentes, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, ízfokozótól, tartósítószertől mentes, natúr és természetes. Számos diétába könnyedén beilleszthető kényelmi lisztkeverékek. Paleos lisztjeink olajtalanított maglisztek, étkezési rostok, tápióka keményítő megfelelő és harmonikus keverékéből állnak.

Azoknak ajánlom, akiknek a fő szempont, hogy táplálkozásuk paleo legyen, szénhidrát csökkentett, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazzon és ne legyen benne semmilyen gabona.

 

Az Éléskamra maganta színű vegán lisztkeverékek mindegyike kötelezően jelölendő allergénektől mentes, kicsiknek is adható 100% natúr, természetes, gluténmentes, nem tartalmaznak szóját, burgonyát, kukoricát, konjac lisztet, tejterméket, magliszteket, hozzáadott cukrot és semmilyen adalékot, ízfokozót, mindenféle adalékanyagtól, színezéktől, aromától, tartósítószertől mentesek, ezek is megfelelnek a "minden mentes" étkezési elveknek. 

Ezekhez a vegán termékekhez álgabonák lisztjeit (pl. köles, cirok, rizs), élelmi rostokat és tápióka keményítőt használunk a gyártás során.

Összetett ételérzékenység esetén is számos diétába könnyedén beilleszthető kényelmi termékek. Éppen ezért azoknak ajánlom, akiknek fő szempont, a vegán alapanyag és elkészítés, mindenféle kötelezően jelölendő allergéntől mentesen, fontos, hogy az étkezés ne tartalmazzon magliszteket és a hagyományos gluténmentes lisztkeverékekhez képest a keményítő alapú megoldások helyett inkább a tápláló gabonákat részesítik előnyben, alacsonyabb szénhidrát tartalommal.

Megoldáslisztjeink népszerűsége töretlen és egyre csak növekszik, hisz nem csak a prémium alapanyagokra figyelünk oda, hanem arra is, hogy a diétás piacon találj magadnak olyan kényelmi liszteket, amelyekből az addig megszokott ízekhez  hasonlító, valóban finom és jó állagú ételeket készíthetsz

Sajnos általánosan elterjedt vélemény, hogy ami egészséges, az nem lehet finom. Én magam pont az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve.

Kívánom, hogy Te is megtaláld az örömödet a diétás étkezésekben is! Légy felszabadult, éld meg bátran és lelkesedéssel az újat! Légy büszke rá, hogy TESZEL, magadért… a családodért. Emeld fel a fejed, szívd fel magad és állj bele! Gyerünk, csináld!

 

Webáruház készítés