Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Sokmagvas bagett receptek

Rusztikus csavart bagett

2017.06.07 11:54

Ehhez a bagett változathoz Húgom adta az ihletet ezzel a fotóval. Ott az a nagyobb, rusztikus bagett elindította a fantáziámat és ez a variáció készült belőle. Hozzá az Éléskamra Sokmagvas paleo bagett megoldáslisztet használtam (itt találod).

A rusztikus csavart bagett tésztáját a csomagoláson lévő recept szerint készítettem el, ami az alábbi:

"3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a Sokmagvas paleo bagett lisztkeverékkel (terméket itt tudod megvásárolni hozzá). 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Csak itt változtattam rajta: formázás után a bagettet forgasd meg paleos lisztben (pl. manióka, malanga, mandulaliszt), ez után két kezeddel csavargasd meg párszor, hogy rusztikus formája legyen.  Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 fokon még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. Teljes kiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek."

 

 

Kisfiammal már türelmetlenül vártuk, hogy kihűljön. Mindketten langyosan, csak úgy önmagában jóízűen haraptuk. Kívül kicsit roppanós, belül lágy és ruganyos.

Talán ez az első kenyérféle, amire nem úgy gondolok a fogyasztása során, hogy paleos. Mert semmi arra emlékeztető íze nincs.

 

Egy darab üres bagett lassan felszívódó szénhidrát tartalma 20,3 gramm, rosttartalma 9,1 g. Súlya kb. 100-110 g.

Általában egy adagra bőségesen elegendő mennyiség.

Aki kisebb étkű, formáljon inkább 6 db-ot belőle.