Hagyományos nokedli és tészta receptek
Rusztikus fehér kenyér útifűmaghéj nélkül
Ti készítettétek: Derecskeiné Horváth Zsuzsa receptje:
Hozzávalók:
Nokedlihez:
- 1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- 3 db M-es tojás
- 100 - 120 ml víz
- 10g foszfátmentes sütőpor
Elkészítés:
1 csomag Éléskamra Hagyományos nokedli lisztkeveréket, a zacskón megadott alap recept (100 ml víz) szerint 10 g foszfátmentes sütőporral összekevertem, majd kb.: 20 percig pihentettem a tésztát.
A sütőt 200°C-ra előmelegítettem.
Pihentetés után a tésztát egy tapadásmentes kenyérsütő formába raktam. Nem formáztam (ezért lett rusztikus), mert kicsit ragadt a tészta, lehet vizes, vagy lisztes kézzel formázni, ha valaki úgy szeretné.
200°C-on sütöttem 20 percig, majd további 50 percig 180°C-on.
Rácson hagytam kihűlni.
Nagyon finom, ízletes, jó állagú kenyér. Kívül ropogós, belül finom puha.
A sütőt 200°C-ra előmelegítettem.
Pihentetés után a tésztát egy tapadásmentes kenyérsütő formába raktam. Nem formáztam (ezért lett rusztikus), mert kicsit ragadt a tészta, lehet vizes, vagy lisztes kézzel formázni, ha valaki úgy szeretné.
200°C-on sütöttem 20 percig, majd további 50 percig 180°C-on.
Rácson hagytam kihűlni.
Nagyon finom, ízletes, jó állagú kenyér. Kívül ropogós, belül finom puha.
Süss Te is egyszerűen, a receptben használt lisztkeverékkel! Rendeld meg most:
Éléskamra Hagyományos nokedli és tészta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Címkék: paleo kenyér, gluténmentes kenyér, IR barát kenyér, CH diéta, cukormentes, laktózmentes, utifűmagmentes kenyér
Nézd meg, hogyan készül a Medvehagymás-szalonnás galuska!