Tudtad? Ha 20 000 Ft felett vásárolsz akkor rendelésedet díjmentesen szállítjuk.

Kérdése van? Hívjon minket! +36 301087448

Sokmagvas bagett receptek

SAJTOS RÚD - LUSTA ASSZONY MÓDRA

2018.05.04 12:05

Ti készítettétek

SAJTOS RÚD - LUSTA ASSZONY MÓDRA

Sokmagvas bagett lisztkeverék

Halászi Ildikó receptje

Mostanában élesztővel és sajttal kísérletezem, nagy kedvenc lett nálunk a sajtos zsemle és kenyér sokmagvas bagett lisztből. Ma – a kenyér és zsemlesütésből elcsent egy zsemlényi tésztával -kipróbáltam, milyen lenne ebből az alapanyagból a sajtos rúd. Nos, az eredmény nagyon meggyőző: eddig ez hasonlít leginkább a megszokott normál sajtos rúdhoz, úgy hogy mire a kenyereim, zsemléim kisültek, megkelt a sajtos rudikhoz való tészta is. Családom hangos helyeslése közepette azóta ki is sültek, és ahogy nézem a fogyást, nem sokáig fog kitartani ez az adag:-)

Hozzávalók:
3 tojás
1 porélesztő
100 ml víz
150 gr reszelt sajt
215 gr sokmagvas bagett lisztkeverék
1 csomag „Aprómagvas” saláta magkeverék

1. A vízbe tettem 1 mokkáskanál mézet, elkevertem, és a porélesztőt kb 10 perc alatt felfuttattam benne. 
2. Hozzákevertem a 3 tojáshoz, hozzáadtam a magkeveréket (hogy brutál magvas legyen) és a sajtot, majd a lisztkeveréket is, és alaposan elegyítettem, összegyúrtam. 
3. 30 percig letakarva, meleg helyen kelesztettem, két sütőpapír között folyamatosan liszttel szórva vékonyra nyújtottam (kb fél cm vastagságúra) és rádlival (amivel a barátfülét vágjuk) vékony, kb 1 cm széles csíkokra vágtam hosszában, és kb 6-8 cm-ként keresztben. 

Mivel ebben a tésztában rengeteg sajt van, és amúgy sem szeretek bíbelődni a sajt rászórással, (folyton szóródik mindenhova és ettől herótom van) most ezen kívül semmi mást nem csináltam vele, csak sütőpapírra fektettem a lapocskákat, és 180 fokon, alsó-felső sütésen, 17 perc alatt készre sütöttem. Kissé lisztes maradt a felülete, akárcsak a lisztezett kenyereké.
Persze, meg lehet kenni tojással és megszórni reszelt sajttal, úgy biztosan sokkal szebb lesz, de így is mennyei finomság lett belőle.
FORRÁS: